اگر کسی در تلفن همراه، سامانه های رایانه ای یا مخابراتی شخص دیگری سرک بکشد و فضولی کند باید مجازات قانونی را طی کند.
تیک نیوز- چک کردن گوشی همسر و یادیگران بی دلیل نیست و فردی که به کنترل کردن گوشی دیگران عادت کرده است مشکلی دارد.زمانی که قصد چک کردن گوشی تلفن همراه کسی را دارید ، احتمالا به دنبال چیزی هستید و هیچ گاه بدون هدف این کار را انجام نمی دهید . مطالعات نشان می دهد که 34 درصد از خانم ها و 62 درصد از آقایان هر چند وقت یک بار گوشی همسر خود را چک می کنند یا تمایل به انجام این کار دارند و دلیل این کار نیز حسادت نیست. شاید دلایل روانشناسانه عمیق تری برای این کار وجود دارد که باعث می شود همسرتان گوشی شما را چک کند که در این متن به چند مورد از آن ها اشاره خواهیم کرد .
در ماده یک قانون جرایم رایانهای درباره فضولی کردن در تلفن همراه دیگران توضیحاتی بیان شده است. مطابق با این ماده قانونی هر شخص به طور غیرمجاز به دادهها یا سامانههای رایانهای یا مخابراتی که به وسیله تدابیر امنیتی حفاظت شدهاند، دسترسی پیدا کند به حبس از 91 روز تا یک سال یا جزای نقدی از 5 میلیون ریال تا 20 میلیون ریال یا هر 2 مجازات محکوم خواهد شد.
قانون گذار دسترسی غیرمجاز به سامانه رایانهای، مخابراتی یا دادهها را در صورت وجود شرایطی مستحق جرم میداند و در صورت وقوع چنین شرایطی فرد خاطی مجرم است.
اگر دسترسی بدون اجازه شخص باشد، تخلف رخ داده است و براساس این شرط در مواردی که خود شخص اجازه مشاهده دهد، جرمی رخ نمیدهد اما در غیر این صورت فرد مجازات میشود.
حال اگر تلفن همراه دارای تدابیر امنیتی باشد و فردی بدون اجازه وارد آن شود، او مجرم است و اگر تلفن همراه یا رایانه شخصی دارای رمز عبور باشد و مرتکب با گذر از این تدابیر امنیتی به اطلاعات دسترسی پیدا کند، مجرم شناخته میشود.